Print Icon
 

Uitnodiging

   
   

Uitnodiging opening ’s werelds grootste solar carport

   

Geacht (nieuw) raadslid,


Van harte gefeliciteerd met uw verkiezing als gemeenteraadslid. Wij wensen u veel succes bij de uitoefening van dit prachtige ambt de komende vier jaar. 


Recente ontwikkelingen drukken ons (nogmaals) met de neus op de feiten: de energievoorziening is één van de grootste uitdagingen van de Europese en Nederlandse economie. Vanuit de Europese commissie komen plannen om de energietransitie te versnellen om autonomie en verduurzaming te realiseren. Grootschalige duurzame energie-oplossingen, op dak en grond, zijn de sleutel tot versnelling. Solarfields staat klaar om in uw gemeente, haar bijdrage te leveren aan de versnelling door de realisatie van grootschalige zonne-energie. Dit is niet zonder uitdagingen en gelukkig zijn de oplossingen voorhanden. 


Eén van de welbekende uitdagingen is de beperkte netcapaciteit. Enkele bewezen technieken zoals zonthermie en de integratie met batterijen, helpen ons de netproblematiek tijdelijk lokaal op te lossen. Met ’s wereld grootste solar carport in Biddinghuizen hebben we samen met MOJO concerts een creatieve oplossing gevonden door gebruik te maken van het bestaande private elektriciteitsnet genaamd Windnet. 

Opening Solar Carport Biddinghuizen
Dit project is een toonaangevend voorbeeld hoe je parkeerlocaties kunt inzetten voor de opwek van duurzame energie, zonder dat één van de 15.000 parkeerplekken verloren is gegaan. Wij vertellen u hier graag meer over tijdens de feestelijke opening op locatie op 3 mei om 15.30 uur. Onder meer Marjan Minnesma en Tim Verbruggen zullen een inhoudelijke bijdrage leveren aan de opening van ’s werelds grootste solar carport.


Over Solarfields

Wij zijn Solarfields, producent van duurzame energie met zon. Wij ontwikkelen samen met energiecoöperaties, gemeenten en omwonenden, grootschalige zonoplossingen gericht op duurzame opwek, opslag en beheer. Hierbij staan voor ons de thema’s ecologie, participatie en netinpassing centraal. Net als u zetten wij ons in voor de toekomst van Nederland. Met deze brief hopen we u te enthousiasmeren om aanwezig te zijn bij de inhoudelijke en feestelijke opening van ’s wereld grootste solar carport in Biddinghuizen op dinsdag 3 mei om 15.30 uur. 


Mocht u niet in de gelegenheid zijn om hierbij aanwezig te zijn en toch willen weten welke kansen er voor  zonprojecten binnen uw gemeente zijn worden, dan maken we graag nader kennis met u. 

 

Vriendelijke groet,

 

Jelmer Pijlman - mede-eigenaar van Solarfields